5 enkla sätt att organisera kvitton

Organisera dina kvitton

”Kvitto? ”Denna fråga hör vi allt för ofta i det dagliga livet, vi svarar nästan bara ut det med ett automatiskt” ”Nej tack.” Men att hålla reda på dina kvitton är faktiskt mycket viktigt, särskilt för småföretagare och vanliga företagare. Detta beror på att om dina skattedeklarationer granskas måste de kunna uppfylla Skatteverkets strikta krav på underlag.

Kvitton som samlas

Hur man organiserar kvitton

Här är 6 enkla idéer för hur du kan hitta ett sätt som hjälper dig att bli en organiserad person en gång för alla! Och den bästa delen? De är alla superenkla och mycket effektiva!

1. Gömda i garderoben

Detta är faktiskt den ena komponenten i min kvittonorganisation som för närvarande fungerar för mig. Den här metoden är specifikt för kläder och är perfekt för de plagg du tror att du kommer att ha på dig men som du inter bara kan släppa. Så här fungerar det…

När jag betalar i en klädaffär och kassören frågar om jag vill ha kvittot med mig eller i min väska, väljer jag alltid att ha den i väskan (mindre mindre skrot och småprylar i handväskan / plånboken!). När jag kommer hem lägger jag plagget i garderoben och häftar eller klämmer fast kvittot på plaggets prislapp.

Om jag inte använder plagget eller när jag kommer hem och inte omedelbart älskar passformen / färgen / stilen längre, vet jag alltid var kvittot är när jag ska returnera det. Allt jag gör då är att kasta den i en påse och returnera det, och ärligt talat, jag tar inte bort kvittot förrän jag står i kö i butiken.

Den här metoden har verkligen fungerat för mig, men det enda problemet är att dettta inte funkar för kvitton för de prylar du beslutar att behålla / bära. Vad ska jag göra med vid inköp av de riktigt dyra grejerna efter att jag bär dem, särskilt om jag hittar en brist efter att jag har använt dem? Här kommer de återstående fem idéerna in.

2. Månatlig organisationsplan

Jag hittade en supersmart organisatörspryl på Clas Ohlsson (i kontorsutbudssektionen) och trodde att denna 70 kronors pryl kan vara svaret på allt mitt kvittoproblem. Jag märkte de 12 flikarna i denna påse efter månad och planerar att placera varje kvitto i rätt ficka baserat på den månad jag köpte varje artikel.

Men jag gillar tanken på att separera kvitton baserat på kategorier (dvs elektronik, kläder, hem, familj, personlig osv.) också. Vi får se vad som fungerar, men jag köpte den här kvittosamlaren för min handväska och jag gillar idén att koppla ihop den med nr 6 från listan.

3. Organisera kvitton digitalt

Det här nästa alternativet var fascinerande för mig eftersom jag älskar att bli av med så mycket kvitton som möjligt om jag kunde. Tyvärr känner jag mig alltför väl och vet att konvertering av fysiska kvitton och lagring av dem elektroniskt inte är något jag kommer att hålla fast vid under lång tid. Jag ville dock inkludera det här alternativet i denna genomgång men eftersom jag vet att andra människor är fantastiska med teknik och kanske uppskattar den här metoden att organisera.

Om du är en av dessa människor, se till att kolla in det här inlägget eftersom det erbjuder en steg-för-steg handledning om hur du använder en app på din telefon för att överföra alla dina papperskvitton till elektroniska filer. Denna genomgång går också in på detaljer om hur man håller dessa elektroniska filer organiserade, vilket är ett oerhört viktigt steg för att bli digital. Med alla företagskvitton som vi sparar skulle det vara fantastiskt att ha digitala kopior … särskilt när det är dags för bokföring!

4. Dra ner på antalet småsaker

Den här nästa idén är inte en permanentlösning för kvitton eller viktiga dokument, men det är en fantastisk ”plats” för den här röran tills du har tid att ta itu med den. Eftersom jag bor i ett litet hus finns det inte massor av plats för att ”dölja” papper och annat som kommer in från jobbet, posten eller butiken. Och våra vardagar är vanligtvis ganska galna med arbete och sena nätter.

En idé är att fixa som ett ”kabinettkommandocenter” för att omedelbart dölja allt irriterande pappersarbete tills jag har tid senare i veckan att organisera / arkivera det. Även om vi har begränsat utrymme hemma, har vi definitivt en skåpdörr tillgänglig för att hantera något liknande så det är på min radar att eventuellt ta itu med. Ta helt enkelt fler kvittosamlare från idé nr 2 och klistra upp på insidan av en skåpdörr!

5. I en burk

Detta projekt är SÅ lätt men ganska geniallt! Jag älskar det här alternativet särskilt för människor som beskriver sig själva som oorganiserade. Detta är ett utmärkt sätt att korrigera dessa kvitton och hålla dem kvar, men det kräver inte massor av tid att ordna eller underhålla. Allt du behöver är en stor burk (jag älskar den här alternativet!) För att lägga i viktiga kvitton.

Som pricket över i:Et kan du klistra på en bit frystejp på framsidan som etikett. Glasburk kan stå framme (särskilt om det inte är glas och du inte kan se igenom det) eller läggas till i ett skåp eller garderob. Det är superenkelt och smidigt men gör vad som erfordras – samlar in kvitton allt på ett ställe!

Så där har ni det … 5 enkla sätt att organisera kvitton! Börja nu det nya året på en organiserad fot!