Hur du organiserar din dag för framgång

organisera din tid

Framgångsrika människor är kända för att vara bra på tidshantering. Det troliga är att om du vill vara en extremt framgångsrik inom ditt valda område bör du också lära dig att organisera din dag effektivt.

Så nu är du taggad.

Du är vill dra igång nu!!

Du kan inte vänta med att komma igång och organisera din dag direkt. Det finns dock ett litet problem: Var ska du börja? Med alla tips, tekniker och knep spridda över hela internet, vilka tips kommer verkligen att vara effektiva och praktiska för dig att tillämpa? Med all stress och förväntningar under dagen, hur börjar man ens?

Det första du bör fundera på är definitionen av tid. Enkelt uttryckt är att tiden är en idé som är relativ, beroende på hur du definierar den. Du kanske tycker att få en timmes tid på att skriva en artikel är en lyx, medan andra författare tror att du skulle behöva spendera minst två timmar för att göra det samma jobb. Du kanske tror att femton minuter som spenderas på brainstorming av dina idéer redan är tillräckligt, medan vissa företagare till och med lägger tre dagar bara för att brainstorma. Du kan också tro att spendera tid med dina nära och kära bör göras varje dag, medan vissa människor helt enkelt tycker att det är slöseri med tid!

Du förstår, tiden är subjektiv. Ditt tidsbegrepp skiljer sig från andra människors idé om det. Därför är allt du läser och lär dig om tidshantering inte relevant om du inte tror att tiden behöver planeras och styras. Om du tycker att din tid är värdelös, om du hellre vill titta på TV hela dagen än att arbeta med din personliga tillväxt, eller om du hellre vill spendera hela dagen i sängen i stället för att försöka göra en förändring i ditt liv, så är att organisera din dag för framgång är inte svaret just nu. Fokusera på att bli inspirerad och finna din passion först, SEN blir tiden viktig.

Om du tycker att din tid är värdefull redan, dåså! Här är fyra tips som hjälper dig att organisera den framgångsrikt:

1. Planera din dag kvällen innan

Innan du går och lägger dig, se till att du kommer att börja dagen med ett syfte. Skriv ner allt i en dagbok eller en i en anteckningsflik på mobilen och lägg dina actions för nästa dag där.

För att ge dig en riktlinje bör du ha minst fyra planer för vardagen: en bör vara arbetsrelaterad, en bör vara för en personlig aktivitet som ett ärende, och två bör vara steg för att nå din passion.

organisera din tid

2. Planera att dagen inte blir som du tänkt dig

Få frustrerande saker ur bilden genom att sätta tidsbegränsningar i din planering. Om du bestämmer att du kommer att skriva en artikel från 10:00 till 10:45 och sedan kommer du att skriva ett blogginlägg från 10:46 till 11:30, så har du satt kursen mot problem!

Räknar med att inte allt kommer att gå som planerat. Du kommer bara att kunna organisera din dag framgångsrikt om du planerar för oväntade händelser och avbrott.

3 . Påbörja dagen med en viktig uppgift

När du äter en måltid börjar folk ofta äta den mat man inte gillar först så att man kan fokusera på att njuta av resten av måltiden, eller hur? Detsamma gäller för din dag. Om du har en stor/jobbig/viktig sak som du behöver göra, gör det först.

På så vis, även om du inte åstadkommer något annat, kan du fortfarande känna att du gjorde något produktivt åtminstone.

4 . Acceptera det faktum att du inte kommer att kunna göra allt på en dag

Du är inte stålmannen (eller …?) Så att du inte kan göra allt på en dag. Istället för att arbeta med ett stort projekt på en dag och maxa sönder det, bryt ner projektet i delmål istället. Bli inte frustrerad om du inte kunde genomföra allt du planerat.

Kom ihåg att du fortfarande har imorgon till ditt förfogande – Rom byggdes inte på en dag.

Vi hoppas att du vid den tiden kommer där din tid är extremt viktig, så är du klok nog att applicera det du har läst i den här artikeln och organisera din dag rätt.